Kroz razne seminare, tečajeve i konferencije prenosimo istinu o čovjekovom identitetu, ljudskoj ljubavi i spolnosti na suvremen i razumljiv način.
Programi se odvijaju u pastoralnom centru svetišta Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu, u obliku jednodnevnih ili dvodnevnih susreta. Voditelj programa je don Damir Stojić zajedno sa suradnicima.
Sadržaji su namijenjeni svima, bilo slobodnima ili onima u vezi, bračnim parovima ili posvećenim osobama. Cilj programa nije samo prenijeti znanje, nego potaknuti promjenu srca. Zato su seminari kombinacija predavanja, molitve i zajedništva!

Trenutno nudimo:

Seminar teologije tijela – I. modul

Kroz ovaj seminar saznat ćete odgovore na temeljna pitanja koja muče svakog čovjeka: Tko sam ja? Kamo odlazim? Kako živjeti ovaj život? Što je brak? Što je celibat? Kako živjeti svoju spolnost? Ovaj seminar temelji se na aktualizaciji i tumačenju 129 kateheza pape Ivana Pavla II. o ljudskoj ljubavi i spolnosti nazivanih „teologija tijela“ koje je iznosio na općim audijencijama srijedom u razdoblju od 1979. do1984. godine.

Seminar teologije tijela – II. modul

Ovaj seminar namijenjen je onima koji su odslušali Seminar teologije tijela – I. modul i žele više. Kroz njega ćemo ući u sadržaj 6 neobjavljenih kateheza pape Ivana Pavla II. koje zbog osjetljivosti i eksplicitnosti sadržaja nikada nisu javno pročitane na općim audijencijama srijedom, ali su sačuvane u izvornom rukopisu. Ovaj seminar otvoreno govori o najintimnijim elementima ljudske ljubavi, o ljepoti i svrsi erosa.

Seminar za zaručnike i parove

Namijenjen je svima koji su u vezi i hodaju prema braku. Kroz ovaj seminar ući ćemo u smisao i značenje hodanja i zaručništva. Saznajte odgovore na pitanja:
Kako kvalitetno izgraditi svoj odnos i prepoznati je li on/ona za tebe? Koje su potrebe muškarca, a koje žene? Koje se zamke kriju na putu? Kako živjet svoju spolnost u vezi, a da nas ona dovede do ispravnog cilja?

Tečaj „Žena zna“

Ovo je tečaj za sve one koji žele upoznati metodu prirodnog planiranja obitelji. Saznajte: Što je istina o čovjekovom tijelu, o plodnosti? Kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom? Što znači biti otvoren životu i živjeti odgovorno roditeljstvo? Je li kontracepcija rješenje? Izgrađuje li ona odnos muža i žene ili ga narušava? Na ta i brojna druga pitanja odgovore saznajte kroz ovaj tečaj i upoznajte svu snagu, moć i otajstvenost ženskog tijela. Iako tečaj govori o otajstvu žene, muškarci su itekako dobrodošli.

Duhovna obnova za muškarce

Osnaživanje identiteta muškarca kroz predavanja, molitvu i zajedništvo.

Duhovna obnova za žene

Osnaživanje identiteta žene kroz predavanja, molitvu i zajedništvo.

U najavi i nastajanju

Seminar za bračne parove
Seminar za posvećene osobe

Raspored seminara

  • SRP
  • 2024
Najava

07.07.2024. do 11.07.2024. – Ljetni kamp teologije tijela
[Otok Badija - Korčula] 2. modul seminara
  • SRP
  • 2024
Najava

31.07.2024. do 04.08.2024. – Ljetni kamp teologije tijela
[Otok Badija - Korčula] 2. modul seminara
  • KOL
  • 2024
Najava

18.08.2024. do 23.08.2024. – Ljetni kamp teologije tijela
[Otok Badija - Korčula] 1. modul seminara

uz potporu


Rhema